Sipoossa nähty järvi-HAI!

July 5, 2015

Agility on koiralle vaativa laji ja siksi agilitySHARKS panostaa myös koiran fyysisten valmiuksien huomioimiseen ja kehittämiseen lajiharjoittelun ohella.

 

Patricia Hirn tuo syksyn valmennuksiin tämän alueen huippuosaamista.

  • Urheilukoirien fysioterapiaan erikoistunut eläinfysioterapeutti (Florida, USA 2005)

  • Kouluttautunut hyppytekniikassa mm. Susan Salon johdolla (California, USA 2007)

  • Suomen Agilitymaajoukkueen pitkäaikainen fysioterapeutti (2007-2011 ja 2013)

  • Suomen maajoukkueen fysioterapeutti Lontoon Paralympialaisissa 2012

 

"Syksyn speciaali", Nuorten koirien Fysiikka- ja Suuntakäskyvalmennus 26.8-19.12 

sisältää kaikkien osallistuvien koirien henkilökohtaisen testauksen (2 x) ja koirakohtaisen ohjeistuksen sekä koirien fyysisiä harjoitteita ryhmässä (4 x). Neljän kuukauden jakson aikana koirakot saavat suuntakäskytreenien (7 x) ja ohjeiden lisäksi ohjelmat myös koiran fyysisten valmiuksien kehittämiseen. 

 

Hain kohdalla on nuoresta asti panostettu perusliikuntaan, erityisesti vaihtelevassa maastossa ja metsässä. Samoin Hai opetteli heti uimaan, kun se rokotusten yms puolesta oli mahdollista ;-) Uinti onkin parhaimmillaan erinomainen kuntoharjoitusmuoto, joka ei sisällä esim. agilitylle tyypillistä "iskutusta" nivelille. Lisäksi Hain kanssa on alusta asti tehty erilaisia kehonhallintaa kehittäviä harjoituksia, jotta kroppa kestäisi ja pystyisi paremmin hallitsemaan kovan vauhdin ja tiukkojen käännösten tuoman rasituksen.

 

Videon loppuosassa on esimerkkiä maksimaalisen juoksukontaktisuorituksen ja suuntakäskyn yhdistämisestä treeneissä. Näin kovassa vauhdissa koiran kropalta vaaditaan jo paljon, että säilyy terveenä: tuuriakin tarvitaan, mutta itse voi vaikuttaa siihen, että huolehtii pohjakunnon ja -ominaisuuksien harjoittelusta ja muistaa palautella & pitää rentoja, helppoja päiviä ... tämä tuntuu pätevän aivan yhtä hyvin sekä ihmiselle että koiralle ;-)

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Sipoossa nähty järvi-HAI!

July 5, 2015

1/3
Please reload

Recent Posts
Please reload

Please reload

© 2023 by SMALL BRAND. Proudly created with Wix.com