Pennut treenaa suuntakäskyjä - osa 2

December 26, 2015

Osa 2 - Itsenäisten käännösten harjoittelu

 

AgilitySHARKSin "Pennut treenaa suuntakäskyjä" -blogisarjassa tutustutaan turvalliseen tapaan harjoiitella pentukoirien kanssa agilityssa vaadittavia taitoja ja fyysisiä valmiuksia. Tässä kakkososassa esitellään tarkemmin toinen blogisarjan esimerkkikoirista, Borcol-Danko (Ohjaaja Heidi Tolonen), joka on nyt 9 kk ikäinen.

 

PENTUHARJOITTELU OSA 2: Itsenäisten käännösten harjoittelu

Pennun fyysiset valmiudet ovat vielä keskeneräiset, joten suosittelemme maassa olevan, turvallisen "riman" (= esim. styroksinen pumperi) käyttämistä.

 

1. Lähetä koira liikkeelle, kun koira katsoo rimaa (videolla esimerkki, miten odotat oikeaa hetkeä)

2. Anna koiran tarjota oikeaa suoritusta myös itse (= hypyn ja käännöksen tarjoaminen on mahdollisimman mukava asia koiralle)

3. Palkkaa mahdollisimman "täydestä ympyrästä" (= koira oppii alusta asti tekemään kunnollisen käännöksen)

 

VINKKI: Suuntakäskyjen harjoittelu lisää pennulle treeniin turvallisuutta, koska koira "miettii" käskyä eikä "kaahota" samalla tavalla kuin pelkästään ohjaajan liikkeen mukaan tehtynä.

 

 

ESITTELYSSÄ: HEIDI TOLONEN JA DANKO

Danko - Ketschker My Harry, 9 kk vanha bordercoliepoika

 

 

"Pentukuume oli kytenyt jo pidempään ja toiveissa oli agilityyn soveltuva terverakenteinen, arkielämässä kiva paimenkoira joten roduksi valikoitui bordercollie. Sopiva yhdistelmä ehti olla jo pidempään etsinnässä ja suunniteltu, ei vielä olemassa oleva pentue juuri löytynytkin. Sattuma kuitenkin puuttui peliin ja ihana, reipas englannintuonti Danko muutti luokseni ja on meillä yhteisomistuksessa erään kasvattajan kanssa.


Nuorten koirien suuntakäsky- ja fysiikkavalmennus on ollut mielenkiintoinen yhdistelmä nuoren koiran kehityksen ja fyysisen valmistautumisen huomioon ottamista tulevaa agilityharrastusta silmällä pitäen. Agilitya olen harrastanut jo pidempään mutta suuntakäskyt ovat itselle ihan uutta ja varmastikin nopean koiran kanssa erinomainen lisä ohjauksessa.


Danko on innokas tekemään ja nopea oppimaan, pitäisi kuitenkin itse malttaa opettaa asiat koiralle kunnolla eikä hosua liian vauhdilla eteenpäin. Hauskaa ja innostavaa on se ilo millä pentu tekee, oppii ja oivaltaa asioita.

 

Tärkeää on pitää kouluttaminen ja oppiminen iloisena ja palkitsevana koiralle ja luoda hyvä suhde pentuun, tukea pennun fyysistä kehitystä oikealla liikunnalla ja kehonhallintaharjotteilla, kiire ei ole mihinkään vaan maltilla ja huolellisella pohjatyöllä saadaan aikaiseksi kestävä hyvinvoiva harrastuskoira ja kaveri."

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Sipoossa nähty järvi-HAI!

July 5, 2015

1/3
Please reload

Recent Posts
Please reload

Please reload

© 2023 by SMALL BRAND. Proudly created with Wix.com