Pennut treenaa suuntakäskyjä osa III: Danko 13kk - eteneminen koiran ehdoilla kannattaa!

April 23, 2016

Nuoren koiran treenaamisessa 6kk-12kk on kriittinen ikä, jonka aikana on hyvä harjoitella erilaisia perusasioita ja kehittää koiran kehonhallintaa sekä valmiuksia oppia asioita. Fyysisesti koira ei ole vielä valmis kovaan harjoitteluun, mutta monia asioita voi kuitenkin turvallisesti tehdä. Heidi ja Danko (13kk) ovat olleet koko talven mukana nuorten koirien Fysiikka- ja Suuntakäskyvalmennuksessa ja kertovat omista kuulumisistaan sekä viimeisten kuukausien treeneistä.

 

Videolla Danko on noin 12 kk ikäinen, ensimmäisiä kertoja mukana on myös matalat rimat.

 

Fysiikkaharjoittelu Patricia Hirnin opastuksella

 

Dankon kanssa on tehty kurssin aikana monenlaisia fysiikkaharjoitteita mm. tasapainotyynyillä ja laatikoilla. Patrician säännöllisissä tsekkauksissa harjoituksia on aina päivitetty Dankon edistyessä. Harjoitukset ovat kehittäneet Dankoa hyvin ja erityisesti takaosan hallinnassa tapahtunut kehitys on ollut hienoa, lähtötilanteessa Danko haki mielellään sen itselleen helpon mutta ei niin kehittävän asennon, esim. ”lintsasi” jonkun jalan osalta, nyt tasapainoilu sujuu varmasti ja tasapuolisesti. Dankostakin harjoitukset ovat olleet hauskoja, Danko hakee toisinaan itsekin tasapainotyynyn tai tarjoaa omatoimisesti tasapainotemppuja jollain Dankon silmin harjoitteluun sopivilla esineillä.

 

Suuntakäskyjen soveltaminen eri harjoituksissa

 

Talven aikana vapaatreenipaikan puute asetti vähän haasteita suuntakäskyjen vahvistamiselle esteillä, samanaikaisesti olemme kuitenkin käyneet ohjatuissa viikkotreeneissä ”perinteisessä” agilityssä ja olen pyrkinyt tilanteen mukaan käyttämään suuntakäskyjä niissäkin. Suuntakäskyjen osalta huomaan että vielä pitää vahvistaa eri käskyjen erottelua, Danko kääntyy hyvin ja tiukasti suuntakäskyillä mutta toisinaan vasen ja oikea menevät nurinpäin. Meillä oli myös vaihe jolloin Danko olisi halunnut vain rallatella kaasu pohjassa eteenpäin mutta nyt on mukaan saatu kivasti radanlukuakin ja yhteinen tekemisemme alkaa näyttää jo agilityltä. Hypyillä Danko on mielestäni hyvin hahmottanut muutoksen bumpereista pikkuhiljaa nouseviin rimoihin, Danko kokoaa kivasti itsensä ja kääntyy tiukasti vaikka hyppykorkeus on muuttunut, toki edelleen matalilla rimoilla mennään.

 

Loppukevään suunnitelmissa perusteiden muistuttamista


Kevään edetessä kotipihakin alkaa olla taas kuiva joten kotitreenit ja käännöskäskyjen vahvistaminen pääsevät taas vauhtiin. Palaamme pykälän taaksepäin ja vahvistellaan eri suuntien erottelua eri kulmista.

Kaikenkaikkiaan on mukava huomata miten kiva agilitykoira Dankosta on kasvamassa. Vauhdikas rimppakinttukuikelo-Danko on oppinut hallitsemaan kroppaansa ja tekemään töitä yhdessä. Arvostan myös sitä miten käännöskurssilla asiat on pilkottu palasiin ja  viety nuorta koiraa eteenpäin maltilla ja sopivilla harjoitteilla, niin agilityn kuin fysiikkapuolenkin osalta.

 

 

Please reload

Featured Posts

Sipoossa nähty järvi-HAI!

July 5, 2015

1/3
Please reload

Recent Posts
Please reload

Please reload

© 2023 by SMALL BRAND. Proudly created with Wix.com